...

Natural Mystic

             Казват, че животът е „пълен” с красота, която е навсякъде около нас и единственото, което трябва да направим е просто да се огледаме за нея. Да се опитаме да забележим най-малките неща, най-истинните и най-естествените.
 Е.. ние се огледахме и открихме тази красота във Велислава Димова, която ни „завладя” по един необясним „Natural Mystic” начин. Предлагаме ви да останем в тази мистична красота, заедно с Вили, с историята й за handmade-а и най-вече - http://www.wix.com/naturalmysticue/naturalmystic#!gallery.

1.      От колко време се занимавате с handmade и как започнахте?

От малка все си майсторя нещо. Започнах с дизайн на дрехи да изразявам идеите си, като само ги рисувах/скицирах, а след това започнах и да шия. Като открих кутията с мъниста на майка ми започнах и с тях да "работя". И така в зависимост от материала и конкретния обект ми идват идеи, които в даден момент осъществявам...

2.      Продължавате ли да се занимавате?

Определено продължавам:), а скоро се получи и масово- обиците, които изработвам в множество модели и представих на широката публика. Естествено и други неща, предимно аксесоари или декорации.

3.      Ако да, имате ли забележки към себе си и към нещата, които правите?

Старая се да се получават все по-добри и качествени като изработка, особено ако са за друг.

4.      Колко време ви отнема на ден/ седмица/месец изработването на някое от тези
"нещица"?

Някои неща ги изработвам и за 30 минути, но за други трябва повече време. Зависи колко е сложно, какъв е материала, а и колко е голямо. Формирането и развитието на идеята могат да отнемат повече време от самото изработване, както и самите проби, защото не всичко се получава от първия път. А в процеса на изработката идват и други идеи. Наскоро си мислех, че когато действаш по дадено нещо, то се развива и случва. Най-добре е да се пробва/опита да се направи нещо, за да се разбере дали е сполучливо, а не само да се случва в главата.

5.      Какво е вашето мнение за "Самолет без билет" и пловдивския "Handmade Day"?

Хубаво е, че има такива мероприятия, на които да се представят различни автори с техните идеи и начини на пресъздаване. Въпреки, че Handmade day нямат такава организация, както "В самолет без билет", но това най-вероятно е защото се случва 2-3 пъти в годината, и който успее, успее. Все пак се дава шанс на всеки, който има желание.

6.      Вие участвали ли сте?

Засега съм участвала само в "В самолет без билет", но съм с намерение да участвам и в "Handmade day".

7.      Назовете с една дума какво е handmade-a за вас - какво ви дава, как ви променя и дори как ви "спасява".

Авторство. Свежест. Емоция.





0 коментара:

Публикуване на коментар