...

Necho Art

Ще ви срещнем с Недялко Иванов и нарочно няма да го представяме с „една или две думи”, а с цели седем въпроса. Какво за него е handmade-а и дали все още продължава да се занимава, ще разберем от следното интервю.
А ако на вас ви харесат неговите отговори или пък „творения”, посетете http://www.nechoart.com/Shop/index.htm и  „пазарувайте” смело.

1.      От колко време се занимавате с handmade и как започнахте?
        В моя случай е по-скоро hand painted, защото реално рисувам с акрил върху дърво. Иначе всичко започна преди около година с обеците, които нарисувах за рождения ден на моята приятелка. Нямах намерение да правя повече, но в един момент започнаха да я спират по улицата непознати и да я питат откъде си ги е купила. И така, малко на шега, реших да се пробвам.
 
2.      Продължавате ли да се занимавате?
       Да, но за жалост не ми остава достатъчно време от учене и работа.

3.      Ако да, имате ли забележки към себе си и към нещата, които правите?
       Ами би било хубаво да рисувам по-често и по-различни неща.

4.      Колко време ви отнема на ден/ седмица/месец изработването на някое от тези
"нещица"?
       Приблизително към 3-4 часа за чифт. Зависи дали работата върви или просто не е ден за рисуване.

5.      Какво е вашето мнение за "Самолет без билет" и пловдивския "Handmade Day"?
       Чудесни инициативи. Подкрепям с всички налични палци. Дават възможност да се срещнеш в лице с хора, които харесват ръчно направените неща. Също така е хубаво да се запознаеш с други интересни автори и с нещата, които правят.

6.      Вие участвали ли сте?
       Да. Миналата година участвах в Handmade day в Пловдив. Всичко беше тотална импровизация, защото нямах много направени обеци, а и не бях мислил как да ги изложа. Просто се качихме на влака. И там от един кашон, който си намерих и от шала на приятелката ми спретнах едно скромно "щандче". Беше ми интересно да се запозная с Еличката, понеже прави забележителни неща и е много усмихнат човек. Иначе този януари участвах в Самолет без билет в София. Този път отделих доста време за подготовка и се получи хубаво накрая. Изкарахме си много хубаво там, запознах се с готини хора, с две думи много яко.

7.       Назовете с една дума какво е handmade-a за вас - какво ви дава, как ви променя и дори как ви "спасява".  
Самото рисуване е невероятен процес за мен, а и знаейки, че ще доставя удоволствие на някой непознат с нещата, които правя, ме мотивира да продължавам да рисувам.



 

0 коментара:

Публикуване на коментар