...

Handmade By Anna

За да се занимаваш с handmade, ти трябват ловки ръце, въображение и ... много, много търпение. За последното сме на сто процента сигурни, особено и когато видяхме какво твори Ани. Мини баскетболна топка, коледни играчки и знамето на Великобритания ОТ МЪНИСТА !!! Това от нас не може да го очаквате... В прекрасната колекция от handmade творения на Ани откриваме още бижута, декупажни кутийки, квилинг цветя, въобще само красоти. А сега ще я подложим на обичайния ни разпит :)

1. От колко време се занимаваш с handmade и как започна?

 - Откровено казано не си спомням началната точка на handmade начинанието ми. В началото само си рисувах ноктите и плетях гривнички от конци. Беше отдавна, може съм била 13-14 годишна.Сигурна съм за първото си произведение обаче :):) Гердан от безопасни игли с мъниста по тях. Нямаше познат или роднина, който да не се чуди на "акъла ми" и да се захласва по железните нерви, необходими за направата на нещо от този сорт.

2. Имаш ли забележки към нещата, които правиш?

 - Естествено, че имам. Доста даже. Ако съм с нагласата, че това, което правя е съвършено, то какво ще ме мотивира да измислям нови по-готини неща и как ще се развивам в тази насока?

3. Имаме си фаворит - знамето на Великобритания. Колко време ти отне да го направиш и колко мъниста изхаби?

- Леле, ами знамето го правих две вечери подред, за около 6-7 часа на вечер. Ако бях броила колко мъниста слагам, бих заключила, че не съм съвсем наред. Но в грамажи мога да кажа: около 450-500 гр. за трите цвята. Май.



4. Виждаме, че използваш различни техники - декупаж, квилинг, коя ти е любима?

 - От скоро любима ми е декупаж техниката. Жестоки неща се получават с минимални усилия и максимално желание. В заниманията "квилинг" тепърва навлизам, доста бавно, защото не ми остава време да се занимавам, но в главата си имам доста мащабни и трудоемки проекти. Нямам търпение да ги започна. Впрочем, определно слабост са ми мънистата още от самото начало. Смятам, че мога да направя всичко с тях :):)





5. Какво е твоето мнение за "Самолет без билет" и пловдивския "Handmade Day"?

 - И двете са страхотни инициативи и трябва да има повече такива: да включват уъркшопове, изложби. Самодейното творчество трябва да се подкрепя и стимулира. Има страшно талантливи хора в България, които, за съжаление, остават инкогнито под масовката от надути не-чак-толкова-талантливи-арт-хора.

6. Участвала ли си?

 - Не съм участвала,но се надявам това да се промени.

7. Назови с една дума какво е handmade-a за теб - какво ти дава, как те променя и дори как те "спасява". 

 - С една дума ли?! Self-expression. Handmade-a не ме променя. Напротив помага ми да изразя себе си и съответно ме "спасява" от сивото и масовото.


0 коментара:

Публикуване на коментар